Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

17.3.14

Συμμετοχή στην έρευνα: «Αφηγήσεις ζωής στην κρίση»



Συμμετοχή στην έρευνα: «Αφηγήσεις ζωής στην κρίση»

Αφηγήσεις ζωής στην κρίση
Αφηγήσεις ζωής στην κρίση
Στα πλαίσια της ομάδας του σεμιναρίου «Αφήγηση Ζωής», ξεκίνησαν να συλλέγονται κείμενα παλιών και νέων συμμετεχόντων, αλλά και από όλους όσοι (ανεξαρτήτως ηλικίας) επιθυμούν και εκείνοι να συμμετέχουν σε μία έρευνα με βάση τα βιώματα της κρίσης, όπου απλοί άνθρωποι καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες, ερωτήματα, σκέψεις, απώλειες, προβλήματα, αλλαγές, και ό,τι άλλο μπορεί να έζησαν και να ζουν, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εισαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ μέχρι σήμερα.
Ο στόχος είναι να συλλεχθεί ένας αριθμός όσο γίνεται μεγαλύτερος από βιωματικά κείμενα, ως αυθεντικά προσωπικά αποτυπώματα στα χρόνια της κρίσης, τα οποία μπορούν παράλληλα να δημοσιεύονται σε ειδική ενότητα στο www.afigisizois.wordpress.com (για όσους επιθυμούν με το ονοματεπώνυμό τους ή μόνο με τα αρχικά του ονόματός τους εφόσον επιθυμούν την ανωνυμία) αλλά και να προωθούνται επίσης προς δημοσίευση σε ΜΜΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν στο ιμέιλ: cpatouli@yahoo.gr, το κείμενό τους με τίτλο «Αφήγηση ζωής στην κρίση», με σεβασμό του απορρήτου – όπως αναφέρθηκε ήδη- για όσους δεν θέλουν να κοινοποιούνται τα στοιχεία τους.
Όροι συμμετοχής στις «Αφηγήσεις ζωής στην κρίση»:
Για την εγκυρότητα της έρευνας, χρειάζεται να στέλνονται υποχρεωτικά, μαζί με τα κείμενα (ανεξαρτήτου αριθμού λέξεων), και τα εξής στοιχεία (δημοσιεύσιμα ή μη):
  1. ηλικία (δημοσιεύσιμο)
  2. επίπεδο σπουδών (δημοσιεύσιμο)
  3. επαγγελματική κατάσταση (δημοσιεύσιμο)
  4. οικογενειακή κατάσταση (δημοσιεύσιμο)
  5. ονοματεπώνυμο (δημοσιεύσιμο μόνο την έγκριση του αποστολέα ή μη δημοσιεύσιμο για όποιον επιθυμεί την ανωνυμία του)
  6. τόπος διαμονής – πόλη και νομός (δημοσιεύσιμο)
  7. ιμέιλ (μη δημοσιεύσιμο)
  8. και τηλέφωνο (μη δημοσιεύσιμο)
Τέλος, ο κάθε συμμετέχων – αποστολέας, χρειάζεται επίσης να δηλώνει υποχρεωτικά, εάν θέλει να δημοσιευτεί το ονοματεπώνυμό του ή μόνο τα αρχικά του.
Υγ.: Επιπλέον, υπενθυμίζεται, ότι ξεκινήσαμε να συλλέγουμε κείμενα με γενικές «Αφηγήσεις Ζωής» από τη γέννησή δηλαδή του γράφοντα μέχρι και σήμερα, ως πλήρη εργασία για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου με τους παλιούς, νέους αλλά και μελλοντικούς συμμετέχοντες σε αυτό το σεμινάριο. Το κείμενο για την κρίση, σε αυτή την περίπτωση, στέλνεται σε διαφορετική ενότητα, με ξεχωριστό τίτλο: «Αφήγηση ζωής στην κρίση», και με τα παραπάνω απαραίτητα στοιχεία επίσης αναγραφόμενα. Περισσότερα: afigisizois.wordpress.com/about
***
Διαβάστε επίσης: Η Έρευνα για την Κρίση. Της Κρυσταλίας Πατούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου